K o m u n i k a c i j e
PC home - osnovna strana
PC #48 - Septembar 1999

Novi tarifni sistem

   Obećanja se ispunjavaju: SezamPro je instalirao 30 dodatnih ulaznih linija i aktivirao sopstveni Internet link, a prvih dana septembra biće promovisan novi tarifni sistem, čije će raznovrsne opcije biti interesantne kako profesionalcima, tako i onima koji relativno malo pristupaju Internetu...
Dejan Ristanović

    Posle gotovo četiri godina rada, SezamPro raspolaže resursima koji su dovoljni za pružanje kvalitetne usluge ne samo profesionalcima, koji imaju potrebe za ujednačenim i intenzivnim pristupom Internetu, već i korisnicima koji globalnoj Mreži pristupaju povremeno i neujednačeno, trošeći mnogo vremena jednoga dana, da bi narednih dana možda samo proveravali svoju elektronsku poštu. Takvi korisnici su i do sada cenili visoku pouzdanost SezamaPro, čija četiri redundantna Internet linka garantuju stabilan servis, ali im tarifni sistem zasnovan na dnevnim kvotama za pristup Internetu nije odgovarao.

Pretplata i dodaci

    Koncipirajući novi tarifni sistem, trudili smo se da očuvamo važnu karakteristiku postojećeg: sigurnost pretplatnika da će, ma koliko trošio, uvek imati dovoljno dnevnog vremena za preuzimanje elektronske pošte i praćenje Sezamovih konferencija. Zato predstavljamo SezamBasic pretplatu koja svim korisnicima, bez obzira da li pristupaju Internetu ili ne, omogućava da ove redovne poslove obave bez mnogo razmišljanja o vremenu, kvotama, pa i ceni - mesečna SezamBasic pretplata košta svega 49 dinara. SezamBasic pretplata omogućava i pristup Sezamovoj Web strani, kao i većem delu jugoslovenskog segmenta Internet mreže, a korisnik u okviru nje dobija i tri e-mail adrese, koje može da koristi za sopstvene potrebe (recimo, razdvajanje poslovne korespondencije od privatne) ili za članove porodice. Ova pretplata će svakako biti interesantna i korisnicima koji Sezamu pristupaju iz drugih gradova ili iz inostranstva, koristeći pritom usluge drugih Internet provajdera.

    Korisnici koji uživaju u čarima Sezamovog chat-a ili intenzivno posećuju Sezamov Quake server biće zainteresovani za SezamExtreme pretplata, koja za 99 dinara mesečno obezbeđuje znatno više dnevnog vremena i druge pogodnosti.

Nove linije

    Poslednjeg dana jula aktiviran je četvrti Sezamov PRI ISDN priključak, odnosno dodatnih 30 ulaznih linija. SezamPro sada radi na 160 linija: 120 su u seriji na broju 011/3020-234, raspoložive za 33600/56K/ISDN pozive, dok su analogne 33600 bps linije na brojevima 186-333 (15 linija), 3341-451 (15 linija) i 3222-592 (10 linija).

    Većina korisnika će, naravno, biti zainteresovana za pristup Internetu, tj. za kupovinu odgovarajućeg broja sati punog pristupa, po cenama koje su date u tabeli. Ukoliko, primera radi, pretplatnik dokupi 50 sati pristupa Internetu, platiće 450 dinara (9 dinara po satu) i kao poklon dobiti dodatnu e-mail i GetOrder kvotu. Uplaćene sate korisnik može da koristi za vreme trajanja bazne pretplate; ukoliko ona istekne, neutrošeni sati se "konzerviraju" i ponovo su na raspolaganju korisniku čim produži baznu pretplatu.

    Prijavljivanje na sistem biće pojednostavljeno pa će korisnik, navodeći parametar @home ili @world iza svog username-a, birati pristup sadržajima na Sezamu i YU Internetu, odnosno pun pristup sadržajima u svetu. Nema ograničenja trajanja poziva - ako se Internet sati troše u @home režimu, vreme teče tri puta sporije, pa tako jedan Internet sat obezbeđuje tri sata chat-a ili Quake-a.

Pretplata * Dnevno @home vreme Mesečno @world vreme Mesečna e-mail kvota Mesečna GetOrder kvota Mesečna cena **
SezamBasic 60 minuta   10 + 10 MB 20 MB 49 dinara
SezamExtreme 180 minuta   50 + 50 MB 50 MB 99 dinara
SezamInternet 60 minuta 60 sati 100 + 100 MB 100 MB 359 dinara
* cene se odnose na fizička lica i uključuju porez na promet.
** popust 10% kod uplate za 3 i više meseci unapred

Profi paket

Dodatne usluge * Cena po satu
1-9 sati pristupa Internetu 12 dinara
10-19 sati pristupa Internetu 11 dinara
20-49 sati pristupa Internetu 10 dinara
50 i više sati 9 dinara
* cene se odnose na fizička lica i uključuju porez na promet.

    Sezam nije zaboravio profesionalne korisnike, kojima je potreban svakodnevni i intenzivan pristup Internetu. Njima je namenjena nova SezamInternet pretplata, koja obezbeđuje 60 sati punog pristupa Internetu mesečno (@world režim), plus 60 minuta u @home režimu - ako korisnik potroši sve Internet sate pre isteka vremena, i dalje će biti u mogućnosti da troši 60 minuta dnevno za pristup e-mail-u i konferencijama, a naravno i da uplati dodatne Internet sate za pristup sadržajima u svetu. Nije više potrebna doplata za ISDN pozive, ali kod ISDN veze vreme teče brže, u zavisnosti od toga da li je angažovan jedan (64 Kbps veza) ili oba kanala (128 Kbps).

    Nove korisnike sistema očekuje poseban poklon: pri učlanjenju i uplati prve pretplate dobiće gratis 3 sata punog pristupa Internetu. Na ovaj način novi korisnici za svega 49 dinara dobijaju mogućnost da otvore tri e-mail računa, isprobaju mogućnosti Sezama i kvalitet njegovih linkove i na taj način sagledaju svoje stvarne potrebe i lakše odluče koliko će im sati punog pristupa biti potrebno. Sve detalje Sezamovog cenovnika, koji će stupiti na snagu početkom septembra, naći ćete na www.sezampro.yu.


    PC home - osnovna strana Novi broj|Arhiva|Pretrazivanje svih brojeva|O nama
Pretplatite se na PC|Oglasavanje u casopisu PC|Postanite saradnik casopisa PC|Pitanja i komentari u vezi casopisa