A k t u e l n o s t i
PC home - osnovna strana
PC #47 - Jul / Avgust 1999PC #47 - Jul / Avgust 1999

Seminar Internet 2000

   Naziv "Internet 2000" se, sticajem okolnosti, približio terminu održavanja Seminara - umesto sredinom maja, poslovni ljudi i inženjeri okupiće se 2. oktobra u Budvi, da bi na petodnevnom stručnom skupu upoznali mogućnosti korišćenja Internet tehnologija u firmama...

    Naši čitaoci dobro znaju da PC Press i SezamPro od samog početka prate trendove razvoja Interneta u Jugoslaviji, između ostalog i održavanjem seminara namenjenih menadžerima, ali i tehničkim ekspertima u ovoj oblasti. Prethodni seminari, održani maja 1996. u Kotoru i decembra 1997. na Kopaoniku, pokazali su da za ovu formu edukacije postoji ogromno interesovanje: hronični manjak vremena karakterističan za poslovne ljude i fantastična brzina razvoja operativnih sistema i poslovnih programa opravdavaju potrebu da se u prijatnom okruženju, uz vrhunski komfor i odabrane predavače, slušaoci za kratko vreme informišu o novim tehnologijama koje mogu neposredno primeniti na svom radnom mestu.

Novi termin

   Značajno interesovanje za treći Internet seminar, koji je planiran za sredinu maja na Svetom Stefanu, navelo nas je da, odmah po završetku agresije na Jugoslaviju, nastavimo sa pripremama i odaberemo prvi pogodan termin. Tako će seminar Internet 2000 biti održan od 2. do 6. oktobra ove godine, u atraktivnom ambijentu hotela "Avala" i "Mogren" u Budvi. Bilo je razloga za promenu mesta održavanja seminara: u Budvi se, od 26. septembra do 2. oktobra, održava "Infofest", veliki festival informatičkih dostignuća, pa smo procenili da će mnogim poslovnim ljudima odgovarati da, putujući samo jednom, učestvuju na oba skupa.


    Detaljni planovi koje smo još tokom februara pravili za Seminar tako nisu pali u vodu sa prvim bombama koje su pale na Jugoslaviju: Internet je, srećom, tokom čitavog rata bio dostupan, a u odbrani naše zemlje nije se istakla samo PVO, već i informatički stručnjaci koji su ovim putem slali istinu u svet, a i omogućili da se, u nedostatku drugih izvora, i sami bolje informišemo. Tako tri najgora meseca u novijoj istoriji nisu izgubljena: i oni koji ranije nisu ni čuli za Internet shvatili su njegov značaj, a u pojavio se i Office 2000 kao i beta verzija Windows-a 2000, što nam omogućava da učinimo program Seminara još aktuelnijim.

    Neke stvari se, naravno, nisu promenile: učesnici Seminara biće u prilici da izaberu grupu predavanja koja odgovaraju njihovom interesovanju i predznanju i tako prikupe upravo informacije koje su im potrebne. Menadžeri će se opredeliti za sekciju koja omogućava globalno sagledavanje trendova i konkretnih mogućnosti primene Interneta, dok će inženjeri iz računskih centara velikih firmi biti zainteresovani pre svega za konkretnu primenu Internet tehnologija. Zato smo angažovali još nekoliko predavača - vrhunskih stručnjaka iz pojedinih oblasti i pripremili dva paralelna toka predavanja, uz povremene plenarne sesije. Na ovoj strani pročitaćete izvode iz programa seminara Internet 2000.

Oktobar, more i Internet

   Polaznici Seminara dobiće bogat kotizacijski paket: uz knjige i CD-ove posvećene primeni Internet tehnologija, u paketu će biti i priručnik sa slajdovima koji će se koristiti na Seminaru, što će svakako olakšati praćenje predavanja i pružiti više mogućnosti za kvalitetne diskusije, kao i namenski pripremljen CD-ROM sa dokumentacijom i softverom koji će im omogućiti da odmah primene znanja stečena na Seminaru u svojoj firmi. Najzad, činjenica da je Seminar sa četiri produžen na pet dana daće više vremena za konsultacije sa predavačima, workshop-ove, demonstracije, pa i za neki trenutak odmora, u prijatnom ambijentu mogrenske plaže i budvanskog Starog grada.

    Dodatne informacije o seminaru Internet 2000 dobićete ako pošaljete poruku na adresu seminar@pcpress.co.yu ili pogledate www.pcpress.co.yu/seminar/. Vidimo se početkom oktobra, na moru!


    PC home - osnovna strana Novi broj|Arhiva|Pretrazivanje svih brojeva|O nama
Pretplatite se na PC|Postanite saradnik casopisa PC|Pitanja i komentari u vezi casopisa