K o m u n i k a c i j e
PC home - osnovna strana
PC #39 - Oktobar 1998

Sezam u septembru

Prvi dani posle letnjeg odmora doneli su nove sadržaje Sezamovoj Web strani, koja iz meseca u mesec privlači pažnju sve većeg broja posetilaca zainteresovanih za informacije, linkove, modu, događanja na beogradskoj sceni... 

Dejan Ristanović


  

 

SezamPro u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda daje nedeljni pregled događanja u gradu

 

1

U SezamCafeu On-line možete sresti veoma poznata lica.

   

Sve je više domaćih korisnika Interneta koji počinju dan skokom na www.sezampro.yu, ili čak www.sezampro.yu/infozan/ - SezamPro, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, svakodnevno održava Web stranu koja sumira važne kulturne, zabavne, sportske i druge hepeninge koji se dešavaju u gradu tokom dana, sedmice ili meseca. U septembru je Infozan strana bila prepuna informacija o BITEF-u, koncertima i predavanjima, a posebno interesovanje su izazvale organizovane ture za razgledanje Kalemegdanske tvrđave i šetnje brodovima, uz razgledanje obala Save i Dunava.
Infozan strana ima i redovne informativne blokove, u kojima zainteresovani mogu svakoga dana da pogledaju program beogradskih bioskopa (uz linkove na Web strane popularnih filmova), repertoar pozorišta, važne telefone i druge korisne podatke. Poseban segment je TV Info lista, koja se distribuira elektronskom poštom, a korisnici SezamaPro mogu da je pogledaju i na Web-u, pošto se uloguju na http://sezam.sezampro.yu. Osim detaljnog pregleda programa svih TV stanica, TV Info donosi i opise filmova, kao i najave nekih zanimljivih emisija. Da biste se pretplatili na ovu listu, svratite na www.sezampro.yu/infozan/tv/.

   

Kafe i oko njega

Posle letnje pauze, SezamCafe nastavlja sa predstavljanjem zanimljivih ličnosti sa domaće estrade. Posle veoma posećenih intervjua sa grupama Monteniggers, Models, Sunshine i Gocom i Ivanom iz grupe Tap 011, sredinom septembra smo pozvali u goste Marinu Perazić. Sezamovci su imali prilike da se lično upoznaju i fotografišu sa njom u SezamCafe-u, a onda i da, posetivši www.sezampro.yu/sezamcafe/, preko Interneta postave pitanja i pročitaju odgovore.
Posetioci zainteresovani za modu i glamur rado prate YU Fashion Session (www.sezampro.yu/yufs/), segment Sezamovog Web-a na kome se predstavljaju modne agencije, dešavanja, dizajneri i modeli. Poslednjih nedelja predstavile su se modne agencije Click i Elite, dizajneri Dragana Ognjenović, Danilo Žižić, Dejana Momčilović i Dragana Nikolajević, kao i modeli Jelena Ivanović, Loreana, Marija Mašić, Nevena Milićević i Nataša Vojnović.
SezamPro se trudi da pomogne i korisnicima koji su pre svega zainteresovani za surf po Web sajtovima širom sveta. Naša strana Surfujte danas (www.sezampro.yu/surf/) donosi link nedelje, preporuku za nekoliko zanimljivih Web strana koje su predložili naši korisnici ili saradnici. Ovo je jedna od najstarijih sekcija Sezamovog Web-a, pa njeni "stari brojevi", koji se skupljaju već skoro dve godine, predstavljaju pravu enciklopediju zanimljivih lokacija na Mreži.

   

Informacije za korisnike

Početkom septembra uveden je novi sistem informisanja korisnika SezamaPro zasnovan na elektronskoj pošti. Cilj ovog sistema je da na jednostavan način pruži informaciju o pretplati, kvotama, neuspešnim pokušajima prijavljivanja i ostalim događajima koji nastupaju dok korisnik nije na vezi. Do sada su informacije te vrste ispisivane prilikom konzolnog prijavljivanja na Sezam, ali se pokazalo da ih tako mnogi ne primete ili zaborave. Elektronska pošta je mnogo univerzalnije rešenje, koje omogućava korisniku da informacije pregleda i koristi kada mu to najviše odgovara, obično off-line.
Sve poruke o događajima (npr. pokušaj pogađanja lozinke, iscrpljenje kvote za elektronsku poštu, približavanje dana kada treba produžiti pretplatu i slično) se, dok korisnik nije na vezi, akumulišu u posebnom baferu da bi, kada se prijavi, bili objedinjeni u e-mail poruku čiji je fiktivni pošiljalac podrska@sezampro.yu; korisnik će poruku preuzeti svojim POP3 klijentom ili iz konzolnog režima i preneti u mail klijent ili off-line reader. Ukoliko ima bilo kakvih pitanja, reply na tu sistemsku poruku biće prosleđen Sezamovoj službi korisničke podrške.
Konzolna naredba SysMessage i dalje postoji i omogućava pregled poruka koje su vezane za konzolni režim, kao što je trenutak kada neko odgovori na vašu poruku u nekoj od Sezamovih konferencija. Naredba prikazuje i ostale sistemske poruke nastale dok ste na vezi, ali će se one pojaviti i u poruci od korisnika podrska, koju ćete dobiti pri narednom prijavljivanju na sistem.


PC home - osnovna strana Novi broj|Arhiva|Pretrazivanje svih brojeva|O nama
Pretplatite se na PC|Postanite saradnik casopisa PC|Pitanja i komentari u vezi casopisa