K o m u n i k a c i j e
PC home - osnovna strana
PC #34 - April 1998

Katastrofa za sva vremena

Veliki uspeh "Titanika", najskupljeg film svih vremena koji trenutno hara bioskopskim blagajnama širom sveta, nije ostao bez odjeka na Web-u - stotine oficijelnih i neoficijelnih prezentacija utrkuju se da grafikom, zvukom i informacijama privuku pažnju gledalaca... 

Dejan Ristanović


  

Titanik web

www.titanicmovie.com

EB Titanik web

titanic.eb.com

Titanik web UK

www.titanicmovie.co.uk

Titanik web

www.titanicmovie.com

Titanik

www.geocities.com/
Hollywood/Studio/8348/

   

Oficijelni sajt filma "Titanik" je www.titanicmovie.com, ali nećete mnogo pogrešiti i ako pođete od www.titanic.com - to je sajt firme Titanic Entertainment, koja proizvodi igre, ali je proteklih nedelja toliko ljudi došlo na tu stranu, da su nesrećni vlasnici na sam njen vrh stavili link ka Web prezentaciji filma sa kojim nemaju nikakve veze. Svakako posetite www.titanicmovie.com - sajt jeste veoma opterećen, ali ga krasi izuzetna grafika i puno zanimljivih detalja, među kojima je kompletan kapetanov dnevnik (faksimili stranica) i virtuelno putovanje "u realnom vremenu" na Titaniku koje se oslanja na elektronsku poštu. Ako veoma dobro poznajete problematiku, možete čak i da polažete ispit za "kapetana" Titanika.
Posebnu draž "euforiji Titanik" dala je čuvena "Enciklopedija Britanika", koja je iz svojih arhiva izdvojila odrednice o brodu i katastrofi i od njih napravila javno dostupni Web sajt titanic.eb.com.
Ako vas sam film interesuje više od broda, svakako pogledajte i oficijelnu Leonardo Di Caprio stranu - www.leonardodicaprio.com, na kojoj ćete videti i faksimil (zlata vredne) karte za svetsku promociju "Titanika". Ako vas više zanimaju zgode i nezgode sa snimanja filma, posetite www.geocities.com/TheTropics/Shores/8588/ttrivia.html
Još jedan sajt potpuno posvećen Titaniku je www.titanic1912.com - vredi pogledati podatke o brodu i vremenske dijagrame putovanja i katastrofe. Još više podataka naći ćete na www.powerup.com.au/~nicw/titanic.htm - data je ne samo "satnica potapanja", već i spekulacije o tome da li se brod mogao spasti da je, umesto zaokretanja, udario čeono u ledeni breg. Takođe ćete pročitati priču o "uvertiri u katastrofu" koja se u filmu ne pominje - pri prvoj plovidbi Titanik se zamalo nije sudario sa drugim brodom.
Nije malo "surfera" koji vole slike, zvukove, desktop teme i screen saver-e posvećene Titaniku. Ako vam materijali te vrste na oficijelnim sajtovima i na www.windows95.com nisu dovoljni, pogledajte www.geocities.com/Hollywood/Hills/8567/ - Titanic image and sound page. A ako biste želeli da istražujete dalje, na www.geocities.com/Hollywood/Studio/8348/, www.execpc.com/~reva/html3e.htm i pedgr571.sn.umu.se/~valery/titanic naći ćete brojne linkove na Web strane posvećene Titaniku i hit-filmu.


PC home - osnovna strana Novi broj|Arhiva|Pretrazivanje svih brojeva|O nama
Pretplatite se na PC|Postanite saradnik casopisa PC|Pitanja i komentari u vezi casopisa