CORES DATUM'97


 Biti u beogradskom hotelu Hyatt , od 14. do 17. maja bio je pravi događaj za sve koji vole računare. Zahvaljujući CORES-u, na jednom mestu se našla svakolika oprema probranih i u svetu renomiranih firmi - sve to nije lako ni pobrojati, ali pokušaćemo da podsetimo na najinteresantnije eksponate i događaje koji su obeležili DATUM '97.
 U sredu, odmah posle svečanog otvaranja, počela su predavanja eminentnih jugoslovenskih naučnika i stručnjaka iz oblasti računarstva. Čast da bude prvi pripala je prof. dr Đorđu Paunoviću sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, koji nas je upoznao sa pravcima razvoja računarstva u svetu i našoj zemlji. Obzirom da se profesor Paunović godinama posebno bavi problematikom telekomunikacija, imali smo priliku da steknemo zanimljiva saznanja iz te oblasti.
 Dragan Sretenović nas je upoznao sa implementacijama Interent servisa u velikim privrednim sistemima. Na nadahnut način i uz atraktivnu multimedijalnu prezentaciju, inženjer Sretenović nam je pokazao da se Internet može itekako primeniti u velikim firmama.
 I prof. dr Božidar Radenković nas je poveo u svet Interneta: tema njegovog predavanja je povezala metode savremenog poslovanja i Mrežu. Na kraju, prof dr Zoran Jovanović, direktor Računskog centra Univerziteta u Beogradu, predstavio je Medicinske informativne sisteme na Internetu.
 Ne treba poslebno pominjati da su sve prezentacije bile zasnovane na opremi iz prodajnog programa CORES-a, pa više nema sumnje - reč CORES postaje sinonim za savremenu tehnologiju. Uostalom, interesantne teme privukle su veliki broj posetilaca, pa je sala bila pretesna za sve zainteresovane. Srećom, u susednoj prostoriji postavljen je SONY televizor gigantskih dimenzija, pa je ostatak publike mogao da se udobno smesti i, kao u bioskopu, prati prezentacije.
 Dok su se predavači smenjivali, posetioci su mogli da se okrepe u malom kafe-baru ili, što je svakako bilo interesantnije, posete izložbu opreme. Izloženi su računari raznih namena: od mutimedijalnih, kućnih, poslovnih i radnih stanica do velikih Intel servera. Bilo koji da ste pogledali, utisak je bio nedvosmilen: brižljiva izrada i komponente usaglašene u celinu koja uliva pouzdanje.
 Naravno, računari su bili umreženi uz korišćenje D-Link opreme, dok su za štampanje su bili zaduženi, ko bi drugi, OKI printeri. Čuli smo da su kod nas, slično svetskim iskustvima, neverovatno brzo osvojili tržište i gotovo postali standard u oblastima koje pokrivaju.
 Pravi kuriozitet izložbe bio je smešten na samom ulazu - jedan pravi originalni IBM PC sa početka osamdesetih. Nekada je bio čudo tehnika, a danas izgleda kao patuljak među CORES-ovim golijatima. Ipak, uvek je lepo setiti se starih, dobrih vremena. Grupa
 Ni četvrtak nije bio ništa manje interesantan. Ponovo su tekle prezentacije, ovog puta predstavnika kompanija koje CORES uspešno zastupa na našem tržištu. Čuli smo kojim pravcem tehnološkog razvoja i nastupa na tržištu idu OKI, SONY, Biostar , DPT/D-Link i Mustek . I na kraju su, u svojevrsnom druženju, iskustva su izneli i oni zbog kojih DATUM '97 postoji - posetioci izložbe. Još jednom smo posetili izložbu opreme, posvećujući pažnju SONY monitorima i kućnoj elektronici, a nisu nam promakli ni moćni Intel serveri.
 Petak su CORES-ovci posvetili svojim gostima, posetiocima Datuma. Uvek spremni za razgovor, sa odgovorima na sva vaša pitanja stručnjaci CORES-a su bili pravi izvor novih informacija.
 Poslednji dan, subota, bio je najsvečaniji. Izvučene su nagrade u CORES-ovoj velikoj prolećnoj nagradnoj igri. Dobitnici, a njihov spisak ćete naći na ovim stranama, imaju čemu da se raduju - nagrade su vredne, a mi im ovom prilikom, još jednom od sveg srca čestitamo! Do sledeće godine, i Datuma '98!


Srećni dobitnici u CORES-ovoj nagradnoj igri

 Nagrade u CORES-ovoj prolećnoj nagradnoj igri, čiji ste tok pratili prethodnih meseci na stranicama časopisa "PC", održano je u okviru manifestacije DATUM '97, u prisustvu velikog broja posetilaca. Regularnost je kontrolisala Komisija u sastavu: dr Miloš Mališanović, predsednik, Ranko Đurđević (CORES) i Miloš Radaković, prvi trener FK "Partizan".
 Prisutne je najpre, u ime časopisa "PC", pozdravila Vesna Jeremić, a onda je počelo izvlačenje. Prve četiri utešne nagrade izvukle su devojke iz CORES-a: Rada, Tijana, Snežana i Sanja. Zatim su gomili od preko 3000 koverata prišli prvotimci FK "Partizan", čiji je CORES sponzor, pa je njih 19 izvuklo glavne nagrade.
 Prvu nagradu , CORES Pentium računar u vrednosti 2000 DEM, dobio je Petar Tomić , Franca Rozmana 22, Beograd.
 Drugu nagradu, laserski štampač OKI u vrednosti od 1000 DEM, dobio je Nenad Radojević , Georgija Jakšića 17, Loznica Slika 2
 Treću nagradu, Mustek skener vredan 1000 DEM, dobio je Boban Sinadinivić , B. Jovanovića 22, Ratinac
 Dvadeset utešnih nagrada dobili su:


PC home - osnovna strana Novi broj|Arhiva|Pretrazivanje svih brojeva|O nama
Pretplatite se na PC|Postanite saradnik casopisa PC|Pitanja i komentari u vezi casopisa