PC Online
Novi broj|Arhiva|Pretrazivanje svih brojeva|O nama
Pretplatite se na PC|Postanite saradnik casopisa PC|Pitanja i komentari u vezi casopisa

 

PC #18 - novembar 1996.

Na 148 stranica ovoga broja čitajte o svetskoj premijeri novih Silicon Graphics stanica, računarstvu u Hrvatskoj, Acer serveru sa dva Pentium-a, poređenju karakteristika Cyrix, AMD i Pentium procesora, zatim o Windows NT 4 arhitekturi, Windows-u 95 koji je proširen FAT32 sistemom, novim Linux-ima, programima Soft-Image 3.5, Visual J++, Sybase Optima, OLE složenim dokumentima i mnogim drugim temama.

Udarna teme hardverskog bloka su prikaz najnovije serije Silicon Graphics radnih stanica i servera, uporedni test jeftinih laserskih štampača i skenera srednje klase, prikaz Acer servera sa dva Pentium procesora i ThinkPad 560 prenosivog računara, kao i detaljan test Cyrix-ovog i AMD-ovih "Pentium konkurenata.

U softverskom bloku čitajte o novom Windows-u "96" sa FAT32 file sistemom, opis arhitekture Windows NT 4.0, prikaz paketa SoftImage 3.5, ATM 4.0, Linux Slackware i Caldera, Sybase Optima, Microsoft J++ i FrontPage, kao i uporedni test Windows komunikacionih programa.

Programere će svakako zainteresovati tekst o OLE složenim dokumentima, pisanje Windows programa koji se naknadno lako konfigurišu, Access programiranje ili JavaScript, a hardvera će projekat emulatora EPROM-a.

Specijalni dodatak je ovoga meseca uputstvo za korišćenje SezamaPro i pristup Internetu. Na 32 strane ove knjižice početnici će naći detaljna uputstva za konzolno ili PPP priključenje na Sezam, kao i korišćenje njegovih sadržaja.Naručite ovaj i druge brojeve PC-ja!


Kompletan sadržaj!