PC Hardver

Hardverski blok je uvek predstavljao osnovu časopisa "PC" - tokom prethodnih pet godina kroz naše laboratorije prošle su stotine desktop i notebook konfiguracija, procesora, matičnih ploča, grafičkih kartica, diskova, monitora, štampača i ostalih komponenti savremenih računara. Rezultati testiranja se redovno objavljuju uy časopisu, ali ponekad treba zastati i napraviti rekapitulaciju, koja čitaocima, uz brojne korisne savete, omogućava i lakše praćenje budućih tekstova.

Zato za jesen pripremamo specijalno izdanje - knjigu "PC Hardver", detaljno i popularno pisano uputstvo za izbor, konfigurisanje i nabavku personalnog računara i prateće opreme.

U prvoj, najopširnijoj sekciji knjige opisujemo komponente personalnog računara: Intel-ove i AMD-ove procesore, matične ploče i setove čipova za njih, magistrale, grafičke kartice, diskove, CD i DVD uređaje, monitore... Svako od poglavlja sadrži osvrt na tržište, uz predstavljanje karakterističnih proizvoda i diskusiju o planovima proizvođača.

Sledi sekcija koja se bavi performansama pojedinih komponenti i njihovim uticajem na ukupne performanse sistema: čitalac će upoznati testove koji se koriste za procenu performansi i naučiti da tumači dobijene rezultate, stavljajući ih u kontekst pojedinih primena računara. Jedno od poglavlja bavi se i overklokingom, njegovim dometima i uticajem rada u uslovima koje proizvođač nije predvideo na pouzdanost i radni vek komponenti.

Treća i četvrta sekcija knjige bave se dodacima za računar i periferijskom opremom. Čitalac će najpre upoznati komunikacione uređaje kao što su modemi i ISDN terminal adapteri, mrežne kartice, wireless sistemi za komunikaciju u lokalnom okruženju ili preko GSM mreže, kao i džojstike, zvučnike i druge multimedijalne uređaje. Velika pažnja je posvećena ink-jet i laserskim štampačima, ploterima, skenerima, digitalnim foto-aparatima, UPS-ovima, backup sistemima i drugim periferijskim uređajima koji su neophodni u raznim poslovnim primenama računara.

Peti deo knjige bavi se računarskim mrežama - upoznaćete načine umrežavanja računara, topologije savremenih mreža, mrežne uređaje kao što je hub, switch i router, kabliranje mreže, mrežne protokole kao i temu koja je sve aktuelnija - povezivanje mreže na Internet, uz poseban osvrt na administriranje tog sistema i bezbednost.

Finalno poglavlje bavi se konkretnim primenama informacija izloženih u prvih pet poglavlja i daje odgovore na najčešća pitanja naših čitalaca: kako sastaviti konfiguraciju za kancelarijske, grafičke ili kućne primene, kako izabrati pouzdanu opremu i odlučiti se za dobavljača na osnovu informacija iz oglasa, kako testirati i konfigurisati sistem kroz BIOS Setup, koji operativni sistem odgovara kakvim primenama i kada je vreme za nadogradnju ili zamenu računara.

Verujemo da će knjiga "PC Hardver" predstavljati dragoceni priručnik koji će Vama i Vašoj firmi omogućiti da izaberete opremu prema stvarnim potrebama, da tu opremu optimalno konfigurišete i uspešno koristite. Zato Vam predlažemo da knjigu naručite u pretplati, po povlašćenoj ceni od 850 dinara (+ PTT troškovi).

CD-ROM

Kao poseban poklon, uz knjigu "PC Hardver" dobijate CD-ROM na kome se nalazi elektronsko izdanje časopisa "PC" - kompletan tekst iz prvih 58 brojeva, sa slikama, tabelama i ilustracijama u PDF formatu, dopunjen novim, još efikasnijim mehanizmom za pretraživanje koji je sličan AltaVisti i drugim Internet pretraživačima, odnosno omogućava zadavanje logičkih upita proizvolje složenosti.

Ovaj CD predstavlja prirodni produžetak knjige - pošto sagledate celinu, uvid u sadržaj časopisa omogućiće Vam da analizirate detalje o konkretnim proizvodima i tako donesete ispravnu odluku o nabavci ili konfigurisanju opreme.

 
Želim da se pretplatim na primeraka knjige i CD-ROM-a "PC Hardver" po ceni od 950 dinara
Ime i prezime:
E-Mail adresa:
Firma:
Ulica i broj:
Poštanski broj:
  Mesto:
Broj telefona:
 Pošaljite mi profakturu
 Pošaljite mi uplatnicu