PROCON

KOS & CO - Elektronske publikacije

PC Press

MORTON-BENSON
englesko-srpskohrvatski i srpskohrvatsko-engleski recnik

    Morton Benson rečnici su licencno izdanje koje vam PC Press nudi u saradnji sa firmama Procon i KOŠ & CO. Ime Morton Benson je kod nas sinonim za kvalitetan i obiman rečnik, a novi medij će učiniti da ranije papirno izdanje, koje ste svakako koristili, ode u zasluženu penziju. Englesko-srpski rečnik sadrži preko 50,000 engleskih reči, sa detaljnim prevodima na srpskohrvatski jezik, dok srpsko-engleski rečnik sadrži preko 60,000 srpskih reči sa prevodom na engleski jezik.

Pročitajte prikaz izdanja u martovskom broju časopisa "PC"!

    Za efikasno pretraživanje oba rečnika zadužen je program prilagođen Windows okruženju, koji stiže na svakom od CD-ROM-ova. Najvažnija karakteristika ovog programa, čiji su autori Dejan Jelović i Zoran Koš, jeste jednostavna upotreba: dovoljno je da u Find prozor unesete englesku reč (ili prvih nekoliko slova reči) koju tražite i dobićete njen prevod na srpski, kao i prevode fraza u kojima se ta reč javlja. Na sličan način možete uneti srpsku reč i dobiti njen prevod na engleski jezik. Postoji i mogućnost brzog pretraživanja prevoda i opisa na srpskom i engleskom, uz zadavanje kompleksnijih uslova, što će učiniti da lakše pronađete reč ili frazu koja vam je potrebna.

Radni ekran sh-engleskog recnika

    Program koristi sve prednosti multimedije - klikom na ikonu Pronounce čujete korektan izgovor pronađene reči. Za korišćenje ove opcije je potrebna zvučna kartica, ali će i bez nje program raditi korektno: jedini hardversko - softverski zahtev jeste da Vaš PC računar radi pod operativnim sistemom Windows 95/98 ili Windows NT 4.

    Novi CD-ROM sa srpsko-engleskim rečnikom sadrži i unapređeni softver, koji se koristi i za pretraživanje englesko-srpskog rečnika. Na taj način ćete, ako već posedujete prvi CD, moći da koristite prednosti novog softvera, kao što je drag-and-drop mehanizam za prenos reči koje se traže i komunikacija sa tekst procesorom.

    Iako se englesko-srpski i srpsko-engleski rečnik mogu koristiti zasebno, oni predstavljaju integrisanu celinu - nema potrebe da neprekidno menjate diskove u čitaču. Instalaciona procedura će prekopirati na disk neophodne komponente sistema, pa ćete oba rečnika moći da pretražujete bez zamene CD-a.

    Kao registrovanom korisniku, na raspolaganju Vam je mogućnost da oba rečnika prekopirate na disk. Na taj način, ako ste spremni da odvojite oko 50 MB prostora, možete u svakom trenutku pristupati rečima iz oba rečnika, bez potrebe da umećete neki od Morton Benson diskova u CD čitač.

    Verujemo da će ovaj rečnik biti dragocen u svakodnevnom radu, pa Vam predlažemo da ga naručite. Cena svakog od rečnika je 900 dinara, a oba dobijate za samo 1650 dinara. Diskovi će Vam biti poslati odmah po uplati, a njihova kupovina Vam garantuje popust kod nabavke sledećih Morton Benson izdanja.

Porudžbina:

Naručujem primeraka englesko-srpskog rečnika na CD-ROM-u po ceni od 900 dinara + 15 din troškovi poštarine.
Naručujem primeraka srpsko-engleskog rečnika na CD-ROM-u po ceni od 900 dinara + 15 din troškovi poštarine.
Naručujem primeraka englesko-srpskog i srpsko-engleskog rečnika na dva CD-ROM-a, po ceni od 1650 dinara + 15 din troškovi poštarine.

Ime i prezime:
E-Mail adresa:
Firma:
Ulica i broj:
Poštanski broj:
  Mesto:
 Pošaljite mi uplatnicu
 Pošaljite mi predračun

    

aleck design